onsdag 15 december 2010

Tomat och oregano köttbullar

Ingredienser
4 port
400 g mager nötfärs, 10 %
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk hackad färsk oregano eller 1 tsk torkad
2 tomater
2 tsk smör-&rapsolja
Ugnsbakad potatis:
1 kg potatis
1 tsk salt
Servera med:
2 dl gräddfil
Gör så här
Sätt ugnen på 225º. Tvätta potatisen och dela den i halvor. Krydda potatishalvorna med salt och lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Blanda färsen med salt, peppar och oregano. Hacka tomaterna grovt och blanda ner dem. Rulla färsen till 16 stora köttbullar. Bryn dem runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna. Fortsätt steka på medelvärme ca 10 min. Servera med gräddfil, ugnsbakad potatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar