måndag 29 augusti 2011

Tacotårta


Kyckling (hel kyckling eller 3 kycklingfileer)
Bacon 140 gram
Creame fraishe
Philadelfiaost 200 gram
Tacosås 220 gram
Tortillasbröd


   1.  Fyllning: Rensa kycklingen och skär i små bitar. Alternativ: 3 råa kycklingfiléer, skär i småbitar och stek dem med kycklingkryddor och salt.
   2. Stek bacon skivor i stekpannan. Låt rinna av på papper. Skär dem i småbitar.
   3. Blanda creame fraishen, philadelphiaosten och tacosåsen. Tillsätt kyckling och bacon, rör om.
   4. Tårtan: Gör två tårtor med 4-5 tortillasbröd på varje. Börja med att lägga 2 bröd på en ugnsplåt, lägg på lite av fyllningen på båda. Lägg ett till bröd ovan på fyllningen , upprepa och avsluta med ett bröd.
   5. Strö riven ost på det översta brödet.
   6. Grädda i 200 grader i ca. 12-15 minuter eller tills tårtorna är genomvarma och osten smält.
   7. Annat altenativ: Du kan använda köttfärsfyllning med tacokrydda i stället för kyckling.
   8. TIPS! Denna fyllning är även god i dubbla varma mackor gräddade i smörgåsjärn, gärna över öppen eld. 2 franskskivor med fyllning mellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar