tisdag 10 januari 2012

Chili con carne med nachos och ost

Du behöver:
2 msk solrosolja
1 hackad lök
500 g mager nötfärs
2 tsk starkt chilipulver
3 dl köttbuljong
1 burk krossade tomater
2 msk puré av soltorkade tomater
1 burk sköljda, avrunna röda kidneybönor


Till servering:
1 stor påse nachos
100 g riven vällagrad cheddarost
1 hackad avokado
Gräddfil


Vi byte ut ceddarosten till texmex ost och advokadon mot gurka!


Gör så här:


1. Hetta upp oljan i en wokpanna och stek löken på låg värme tills den mjuknar. Öka till medelvärme och tillsätt färsen, fifördela den med en trägaffel och stek tills den fått färg.


2. Tillsätt chilipulvret och stek i 1 minut. Tillsätt därefter buljongen, tomaterna och tomatpurén och sjuda chilin i 30 minuter.


3. Rör i bönerna och sjud i ytterligare 10 minuter eller tills det mesta av vätskan kokat in och såsen har tjocknat.


4. Bred under tiden ut nachos på ett folietäckt galler och strö över osten. Grilla dem i ugnen tills osten har smält.


5. Lägg upp chilin i skålar och lägg nachos och avokado runt om. Servera med gräddfil.


Ca 4 personer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar