söndag 29 januari 2012

Hemmagjord barnmat

Apelsinfisk med sötpotatis och ärtpuré


6 portioner!


Du behöver:
2 sötpotatisar
400 g vit fisk
1 apelsin
5 dl gröna ärter
1 1/2 msk rapsolja per kok
valfri örtkrydda


Gör så här:
1. Skala sötpotatisen och skär i små bitar. Skär fisken i små bitar.
2. Koka upp vatten i två kastruller och tillsätt fisk respektive sötpotatis.
3. Koka fisken ett par minuter, tills den är vit och inte längre genomskinlig. Sötpotatisen behöver koka några minuter till för att bli mjuk.
4. Häll bort det mesta av kokspadet från fisken, men spara det till spädningen. Mixa slät. Späd med apelsinjuice och eventuellt lite kokspad. Tillsätt 1 1/2 msk rapsolja. Krydda med örtkrydda tex timjan, persilja.
5. Häll bort det mesta av kokvattnet från sötpotatisen, men spara till spädningen. Mixa slät. Späd vid behov med kokvatten, tillsätt 1 1/2 msk rapsolja.
6. Låt ärterna koka ett par minuter i en kastrull. Mixa dom därefter ordentligt, så att inga stora skal blir kvar, funkar att pressa dom genom en sil i stället.Tillsätt 1 1/2 msk rapsolja och rör om.
7. Servera färgglada bollar och frys in resten.


Mirabelle tyckte detta var super gott och gjorde inga grimaser alls!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar