fredag 21 september 2012

Att påverkas av andra

Jag brukar inte påverkas av andra, men när det gäller att vara en bra förälder kan det ibland göra att man gör vad andra tycker är bäst!
Som det är med eget rum till barnen. När vi väntade Mirabelle funderade vi väldigt mkt på hur vi skulle göra. Skulle dom få egna rum och vi sova i tv rummet, skulle dom dela eller skulle vi flytta till större?
Eftersom barnen från start varit nära varandra och sällan varit på skiljda håll blev svaret enkelt, dom skulle dela! Visst blir det lite tråkigare när man gärna hade inrett ett bil rum och ett prinsess rum, men det skulle funka.
Det funkade till viss del, men Caspian väckte Mirabelle varje morgon och vi tyckte nästan lite synd om henne. Vi började även få frågor. Ska inte Caspian få eget rum snart? Han är ju så stor så han behöver ett eget rum och massa annat!
Jag påverkades jätte mkt av detta och vi bestämde oss att efter flytten skulle dom få egna rum. 
Nu har dom sina egna rum, men vet ni vad? Dom leker bara tillsammans och det är bara Caspians rum dom är på. Dom går in och hämtar det dom ska på Mirabelles rum och sedan tillbaka till Caspians rum. Varje morgon går Caspian in och väcker Mirabelle så det är ingen skillnad.
Så nu har vi beslutat att vi ska göra färdigt den gemensamma sängen vi har i källaren och så ska dom dela, ett tag till! Varför separera på två barn som vill leka och umgås?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar