söndag 23 september 2012

Bacon lindad kyckling

Gjorde denna för ett tag sedan, så underbart god och mättande!

4 portioner

Du behöver:
4 st kycklingfiléer
1 paket bacon
1 burk Cremé Fraiche (gärna en smaksatt med Paprika/Chili)
1 burk Créme Fraiche (Naturell)
1 st röd paprika
1 ask färska champinjoner
3 msk ketchup eller chilisås
2 msk sweet chili sås
100 gram riven ost
 salt
 svartpeppar
 paprikapulver

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt dem. Bryn hastigt i en stekpanna runtom.
  2. 2. Blanda cremé fraiche-burkarna, tärnad paprika, skivade champinjoner, ketchup, sweet chili sås och lite av osten. Krydda efter egen smak.
  3. 3. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform (utan röran) och sätt in mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt. Fördela sedan créme fraiche blandningen ovanpå kycklingfiléerna och strö på ost och ställ in i ugnen ca 5 minuter tills osten fått lite färg. Används gärna termometer så allting blir genomstekt. Servera med klyftpotatis eller ris samt en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar