söndag 9 januari 2011

Alkohol under graviditet

Du som har barn eller är blivande mamma drack eller dricker du under graviditet? 
Andra får självklart lämna en kommentar om vad ni tycker. Är det ok att dricka ett glas vin eller en öl någon gång då och då under graviditeten eller ska man avstå helt?

5 kommentarer:

  1. Min åsikt är att avstå helt från alkohol! Fast de säger att 1 glas vin då och då inte skadar! Så jag vet inte men visst vin dricker jag så sällan ändå.... :)

    SvaraRadera
  2. Jag tycker man ska avstå helt under en graviditet, det är en så liten tid under sitt liv så man kan faktiskt låta bli då :)

    SvaraRadera
  3. Jag dricker inget. Bebbens lever är dessutom inte lika effektiv som min så alkoholen bryts ner saktare av bebben. Eftersom alkholen passerar över till barnet så förstår jag inte varför man skulle vilja utsätta bebben för nått som man vet är giftigt.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att man ska varken röka eller dricka under en graviditet. Lite kanske inte skadar men de gynnar verkligen inte bebisen heller.

    SvaraRadera
  5. Dom säger ju på mvc att det är OK att ta nåt glas vin/öl, men ja gjorde det inte när ja va gravid.
    Självklart är det olika från person till person och ja dömmer inte dom som tar ett glas eller så, men ja tycker att de e så några månader det handlar om så då kan man lika gärna hålla sej utan.
    Det finns ju faktiskt jättegoda alkohol fria viner om man blir lite sugen:)

    SvaraRadera