tisdag 20 november 2012

Rädd för spöken

Vår trygga och orädda son har blivit rädd för spöken. Det började för nästan 1 vecka sedan och blir bara värre och värre.
Han ska sova med lampan tänd, han får panik om det är mörkt i ett rum och skriker att spöket tar honom, han vill inte vara ute när det är mörkt. Och han pratar hela tiden om spöket.

Vår stora fråga är, vart kommer detta ifrån? 

Caspian tittar aldrig på barn program själv, tittar han på något själv så är det tex byggare bob alltså sådant vi vet inte innehåller något skärmande. Vi pratar aldrig om spöken här hemma och vi har inte läst några spök böker för honom.
Ikväll har han vaknat flera gånger och varit ledsen över att spöket ska ta honom och han är rädd. Jag tycker så synd om honom, han som alltid varit trygg trotts mörker. Tim bar in honom till vår säng och där låg jag med honom tills han somnade. Det är inte meningen att han ska ligga och känna sig rädd.


2 kommentarer:

  1. Ofelia pratar oxå mycket spöken och säger att hon är rädd och att de kommer och tar henne- dagis kanske?! hon pratar mycket om att de leker att de räddar varandra på dagis och sånt oxå typ - idag räddade rolf erik mig och stella och vi var rädda! verkar oftast som de e från drakar och sånt men de e nog inte omöjligt att de e spöken me..

    SvaraRadera
  2. Låter som en jobbig tid du gick igenom när du var yngre (ang kommentaren om mobbning) :-(
    Hur kom du ur det?

    Stackars Caspian, här hade vi också en period där en av tvillingarna var rädd att ett troll skulle ta honom när han la sig.

    Hur mår ni annars?
    Hur är det med magen? Kram

    SvaraRadera